The Division beperkt zich qua grootte tot enkel en alleen Midtown Manhattan. Dat klinkt niet al te groot, maar de bovenstaande video geeft je een beter beeld van de omvang. Wie weleens in New York is geweest weet dat Midtown Manhattan slechts een klein deel is van New York, maar wel met de meest iconische gebouwen en plekken. Zo bevindt Times Square zich in Midtown, evenals het Empire State Building, Chrysler Building en het welbekende Grand Central Terminal.

De keuze is opvallend, want in de gameplay beelden van de E3 in 2013 zagen we ook Brooklyn in de game. Dit gedeelte is alleen niet meegenomen in de uiteindelijke versie van de game, maar wellicht dat we dit later terugzien in de vorm van downloadbare content.

Ubisoft heeft echter wel heel veel aandacht geschonken aan Midtown Manhattan, want de wijk in de game is een één-op-één representatie van de echte. Het is volgens Ubisoft nog steeds een enorme speelwereld, mede dankzij het overvloed aan detail dat men erin heeft verwerkt. Daarnaast ben je alleen te voet bezig, want doordat het totaal is uitgestorven is er ook geen brandstof meer voor voertuigen.

In de bovenstaande video krijg je een beeld van de grootte van de game en hoeveel er eigenlijk te doen is, zoals je ziet is alles erg compact en speelt er zich op elke hoek wel iets af.

De game ligt op 8 maart in de winkels voor de PS4, Xbox One en PC.