Zoals jullie inmiddels wel hebben gemerkt zijn we er sinds vorig jaar even tussenuit geweest met de rubriek ‘Jouw mening’. Hier hebben we ook een artikel aan gewijd eind vorig jaar en de tussenliggende periode hebben we vooral gebruikt om de batterij weer enigszins op te laten. Zo langzamerhand willen we weer gaan beginnen met deze wekelijkse rubriek, zeker ook omdat we hierover veel enthousiaste reacties hebben ontvangen van jullie. Nu zal de opzet zelf ongewijzigd blijven, want nog steeds zal er elke zondag een onderwerp worden gedropt waarover weer naar hartenlust kan worden gediscussieerd.

We willen echter wel iets aanpassen en dat zit hem in de aanlevering van de onderwerpen voor deze rubriek. Nog steeds zullen we zelf geregeld een onderwerp kiezen waarvan we denken dat dit interessant is. De Jouw mening rubriek hebben we echter in het leven geroepen om jullie als community meer input te laten leveren. Daar willen we nu nog een beetje verder in gaan, want we willen jullie nu ook de mogelijkheid geven om mogelijke onderwerpen aan te leveren. Het is wel van belang dat dit geen onderwerp is wat al eerder uitgebreid is besproken en tevens dient het bij voorkeur een enigszins actueel onderwerp te zijn. Is dat laatste niet het geval? Dan is het belangrijk dat het onderwerp zo pakkend mogelijk is om er een levendige discussie omheen te bouwen.

Hoe gaat het nu verder? We willen jullie nu de mogelijkheid geven om 1 of meerdere onderwerpen in te sturen, maar daarbij is het wel belangrijk dat je er een korte onderbouwing bij geeft. Waarom is het volgens jou een pakkend onderwerp en belangrijker nog, benoem er zeker een aantal voor- en tegenargumenten bij. Bij veel inzendingen kiezen we uiteraard degene die ons het meest interessant lijkt en we zullen altijd de vrijheid hebben om er zonder enige opgaaf van reden iets anders van te maken. Ongeacht gebaseerd op een ingestuurd onderwerp of een eigen onderwerp. Belangrijk is dus dat de inzendingen serieus van aard zijn en juist daarom is een goede onderbouwing bij het onderwerp van belang.

Waarom we dit doen? Om deze rubriek enige vernieuwing mee te geven en belangrijker nog, om jullie als community er nog meer bij te betrekken. We zullen alsnog zelf onderwerpen voor deze rubriek bedenken zolang we geen of te weinig bruikbare inzendingen krijgen. Belangrijk om te vermelden is dat jij niet per se het hele artikel zelf schrijft. Je stuurt ons alleen een onderwerp met daarbij een korte onderbouwing. Ben je uitgebreider van aard, dan mag je natuurlijk creatief zijn, maar weet dat er aanpassingen verricht kunnen worden. Om hieraan deel te nemen dien je als lid geregistreerd te zijn. Wanneer we je inzending ook zullen gebruiken kan het zijn dat je je naam terugvindt in een speciaal dankwoord!

Hoe kan ik mijn onderwerp inzenden? Je idee met onderbouwing, dus voor en tegenargumenten, kan je elk week uiterlijk voor donderdagochtend 11.59 uur per e-mail versturen naar [email protected]. Zijn er te weinig inzendingen of zijn er te weinig inzendingen die we bruikbaar vinden, dan kiezen we uiteraard zelf een onderwerp. Hebben we teveel en is het niet direct actueel, dan bewaren we het voor een later moment. Dus heb je ideeën, stuur deze dan vooral vanaf nu in!