Het PlayStation Blog is een belangrijk kanaal voor Sony evenals PSX-Sense, omdat daar vrijwel dagelijks nieuwe berichten verschijnen die erg interessant zijn. Sony gebruikt het kanaal tevens als doorgeefluik van verschillende (indie) ontwikkelaars om zo hun nieuwe games aan de man te brengen. Of althans, men te informeren in aanloop naar de release.

Er zijn inmiddels weer vier nieuwe games aangekondigd via dit platform en voor jouw gemak hebben we alles hieronder even voor je op een rijtje gezet.

The Escapists: The Walking Dead


De game The Escapists is al sinds mei vorig jaar uit, maar komt nu als een The Walking Dead spin-off terug. De bekende gameplay van deze titel is nu gecombineerd met het The Walking Dead universum, waarbij de basis ligt in de comic serie.

In de game speel je met Rick Grimes, die wakker wordt in het Harrison Memorial ziekenhuis. Zodra je kan gaan spelen zal je eerst een tutorial doorlopen, welke in z’n geheel overeenkomt met de eerste comic aflevering.

Vervolgens zullen latere levels het verhaal van de comic zo natuurgetrouw mogelijk volgen, waarbij Rick verschillende locaties aandoet, zoals de Green Family Farm, Meriwether Correctional Facility, Woodbury en Alexandria. Het verhaal in de game strekt zich uit van comic nummer 1 tot en met 83. Uiteraard kom je ook weer de nodige bekende personages tegen.

Release: 16 februari.

Wondershot


Leikir Studio is een gloednieuwe studio die Wondershot uitbrengt als hun eerste game op de PS4. In Wondershot speelt plezier een centrale rol evenals de multiplayer en daarom hebben ze een coöp functionaliteit toegevoegd voor samenspelen op de bank.

Wondershot speel je vanuit een topdown perspectief en deze titel laat zich gemakkelijk besturen, zodat iedereen het kan oppakken. Het concept is ‘one shot and you’re down’. Check de trailer hierboven voor een goede indruk van Wondershot.

Release: Ergens in de komende maanden.

Lovers in a Dangerous Spacetime


Lovers in a Dangerous Spacetime is al even uit op de Xbox One en Steam en kreeg zeer goede kritieken met als hoogste cijfer zelfs een 10. Dat belooft wat. De game is een coöp ervaring waarin je met een vriend of vriendin de controle neemt over een groot ruimteschip.

Met dit ruimteschip zul je hindernissen moeten ontwijken, vijanden moeten verslaan en ontvoerde space-bunnies moeten redden. Overigens kan je de game ook alleen spelen, dan krijg je ondersteuning van een AI gestuurd personage.

Release: 9 februari.

Pixel Pirate


De laatste game in dit rijtje is Pixel Pirate. Pixel Pirate is van oorsprong een PC game, waar het een flinke hit op was en binnenkort kunnen ook wij met deze titel aan de slag. In deze game neem je de rol aan van een piraat en je zult een eigen crew aan moeten stellen om zo succesvol de zeven wereldzeeën te bedwingen. Dit terwijl je op zoek gaat naar schatten.

Onderweg zul je het uiteraard op moeten nemen tegen andere piraten. Ook zul je achter kippen aan moeten gaan en je krijgt de optie om je eigen piratenschip blok voor blok uit te breiden. Zie de trailer voor een eerste indruk van Pixel Pirate.

Release: Onbekend.