Hardware: Rivals was één van de eerste games die dit jaar verscheen en PlayStation Plus abonnees kunnen de titel nog steeds gratis binnenhalen. De game is in korte tijd sinds de release al een paar keer van een update voorzien en inmiddels zijn we aangekomen bij versienummer 1.07.

Deze update is gisteren en vannacht uitgerold en deze pakt een aantal punten aan waarop de ontwikkelaar feedback had ontvangen. De volledige changelog en bijbehorende toelichting kan je hier vinden. Interessanter is echter dat we de komende weken een hoop nieuwe content mogen verwachten.

Met update 1.07 zijn twee nieuwe voertuigen meegekomen, dus daar kan je direct mee aan de slag. Het betreft hier de Scarab FAV en de Barbarian tank (dat inclusief nieuwe skins). Ook is er een SHAREfactory thema van Hardware: Rivals verschenen.

Wat mogen we de komende weken verwachten? Eén van de eerste zaken dat gaat komen zijn ‘Ranked Play Seasons’. Door tegenstanders van gelijkwaardige klasse te verslaan zul je stijgen in de ranking waardoor je ook steeds meer uitdagende tegenstanders voor je kiezen krijgt. Door keer op keer aan dergelijke seizoenen mee te doen, krijg je elke keer weer een kans om jezelf te bewijzen en als je heel erg succesvol bent, dan krijg je exclusieve skins.

Ook zullen er nog speciale evenementen naar Hardware: Rivals komen, zo kun je dit weekend deelnemen aan zelfs twee evenementen. De beloning hiervoor is een exclusieve skin per evenement, mits je deze voltooid. Aanvullend zullen er in de toekomst ook evenementen doordeweeks volgen evenals dat weekend evenement aangehouden zullen worden.

Als laatste komt er nog een nieuwe map naar de game en ook die zal gratis zijn. Het betreft hier Mojito Bay en daarvan kan je hieronder twee screenshots bekijken. Wanneer deze map precies verschijnt is nog niet bekend.