Eergisteren schreven we hier nog dat de PS4 remaster van Valkyrie Chronicles ‘mogelijk’ voor het Westen aangekondigd zou worden en nu is dat laatste inderdaad gebeurd. Fans hier in het Westen kunnen zich dus alvast in de handen wrijven en uitkijken naar deze game.

Het verhaal van Valkyria Chronicles speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, waarin jij onderdeel uitmaakt van een squad van zeven personen die allemaal zo hun eigen reden hebben om voor hun vrijheid te vechten. Naast dit verhaal krijgen fans met een PS4 verbeterde graphics voorgeschoteld, zo zal de game op een resolutie van 1080p en op 60 frames per seconde draaien. Tevens zal met deze versie alle tot nu toe uitgebrachte DLC meekomen.

Van deze game zal er een fysiek exemplaar in de winkels verschijnen, maar ook zul je de game straks digitaal kunnen aanschaffen via de PSN Store. De game zal in Amerika een prijskaartje krijgen van $29,99, mogelijk dat dit bedrag voor ons hier in Europa hetzelfde zal zijn, maar dan in euro’s. Over een definitieve releasedatum is verder nog niks bekendgemaakt, zodra we hier meer over weten komen we er natuurlijk bij je op terug.