http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56ab5f956fd52.jpg

EA heeft gisteren haar kwartaalcijfers bekendgemaakt, maar tijdens haar aandeelhouders conferentie is er nog meer naar buiten gebracht. Microsoft houdt namelijk al maandenlang haar kaken stijf op elkaar als het gaat om de verkochte exemplaren van de Xbox One. In tegenstelling tot Sony is Microsoft momenteel niet echt in de stemming om te spreken over de Xbox One verkopen, aangezien men dan publiekelijk laat zien dat de PS4 het veel beter doet.

Sony’s laatste bericht over het verkochte aantal PS4’s meldde dat er nu 35.9 miljoen consoles zijn verkocht wereldwijd. EA heeft gisteren echter gemeld dat het totale aantal van verkochte PS4’s en Xbox One’s op 55 miljoen ligt. Een simpele rekensom vertelt ons dan ook dat Microsoft momenteel zo’n 19 miljoen consoles verkocht heeft. Dit is dus bijna de helft van de aantallen die Sony weet te melden met de PS4, waardoor je ook meteen snapt waarom Microsoft zo geheimzinnig is over de verkopen van de Xbox One.

Uiteraard is concurrentie goed, maar het feit dat de PS4 zo’n grote installed base heeft is eigenlijk alleen maar gunstig voor de consument. Dit geeft ontwikkelaars namelijk een goede reden om games uit te brengen op de PS4, aangezien het marktaandeel enorm is.