Aankomende dinsdag zal de eerste uitbreiding van Call of Duty: Black Ops III, genaamd Awakening, voor de PlayStation 4 verschijnen. Voorheen moest iedereen die de DLC pakketten los of door middel van de Season Pass aan wilde schaffen, een aparte download starten via de PlayStation Store of de in-game store. Voor Black Ops III zal Treyarch echter een compleet andere manier gaan toepassen.

Op de support website van Activision valt namelijk te lezen dat, beginnend met Awakening, de DLC voor Black Ops III bij een patch zit inbegrepen. Deze patch verschijnt dus aankomende dinsdag 2 februari. Het gaat hier om een normale update voor de game, zoals je gewend bent. De update weegt 9.1 GB en bevat naast de DLC ook nog bug fixes en andere toevoegingen aan de game.

Door de DLC via deze methode aan te bieden hoeven spelers die de uitbreidingen willen kopen geen handmatige download meer te starten, wel zo makkelijk natuurlijk. Het enige dat je moet doen, nadat de update is gedownload, is de DLC activeren. Dit kan vanzelfsprekend alleen als je de Season Pass bezit of de Awakening DLC los hebt betaald. Het activeren van de DLC gaat als volgt:

  • Selecteer Store in het hoofdmenu.
  • Selecteer Map Packs.
  • Selecteer Awakening DLC om de uitbreiding te activeren.

Aan de ene kant snappen we deze nieuwe methode om DLC aan te bieden wel. Zoals gezegd, voor iedereen die de uitbreidingen van Call of Duty: Black Ops III wil kopen is dit veel handiger dan de losse download vinden en starten. Aan de andere kant betekent het wel dat ook iedereen die de DLC niet wil hebben, het alsnog moet downloaden. De patch is namelijk verplicht voor iedereen, ongeacht of je de DLC wil kopen.

Het is geen geheim dat PlayStation 4 games veel ruimte van je harde schijf vereisen en met vier DLC pakketten in de aankomende maanden zal je dus ook flink wat ruimte op je PS4 vrij moeten maken als je Black Ops III wil blijven spelen, ook als je de DLC niet wil. Wij horen graag in de reacties wat jullie hiervan vinden.