Door middel van een persbericht heeft Ubisoft de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League aangekondigd. Deze eSports competitie voor Rainbow Six: Siege wordt in samenwerking met Xbox en ESL (Electronic Sports League) georganiseerd. De competitie gaat in maart van start op de Xbox One en PC.

Xavier Marquis van Ubisoft Montreal verklaarde dat Rainbow Six Siege vanaf het begin is ontwikkeld met competities en wedstrijden in het achterhoofd. Ubisoft is dan ook blij dat het samen kan werken met ESL om een grote eSports competitie voor de game op te zetten.

Het eerste seizoen van de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League start op 4 maart tijdens een evenement in Polen. De Europese PC-competitie begint met acht wedstrijden. Ditzelfde format zal later daarna ook in Noord-Amerika en op de Xbox One toegepast worden. Voor seizoen 1 is er een totale prijzenpot van $100,000. Aan het einde van het seizoen wordt er nog een live evenement gehouden waar de beste teams van Europa en Noord-Amerika het tegen elkaar opnemen.

Voor meer details over de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League kan je op de officiële site terecht.