Komende dinsdag zal Firewatch, de avonturen game van Campo Santo, verschijnen voor de PlayStation 4. Vooralsnog zal de game alleen voor de PS4 en de PC uitkomen, maar in een interview heeft co-founder Sean Vanaman van Campo Santo de mogelijkheid van een release op andere platformen besproken. Ook liet hij weten hoe de studio denkt over een eventueel vervolg.

Vanaman vertelde eerst dat Campo Santo momenteel niet werkt aan een port van Firewatch voor andere platformen dan de PS4 en PC. Hij zei dat men eerst afwacht hoe de game de komende weken wordt ontvangen, maar de game graag aan zoveel mogelijk mensen aan wil bieden. Als er veel vraag naar de game op andere platformen is, dan onderzoekt de ontwikkelaar de mogelijkheden om dit te realiseren.

Vervolgens kwam een eventueel vervolg op Firewatch aan bod, maar Vanaman was hier snel duidelijk over. De kans dat Firewatch 2 ooit gemaakt zal worden is erg onwaarschijnlijk. Campo Santo gaat na Firewatch aan een nieuw project werken, maar dat zal geen sequel zijn. Volgens Vanaman is het verhaal rondom Firewatch ‘klaar’ met dit eerste, en dus waarschijnlijk ook enige, deel.

Firewatch is vanaf 9 februari te koop voor de PlayStation 4 en PC.