Zoals bij elke open-wereld game ontstond er bij Tom Clancy’s: The Division ook weer discussie over de grootte van de map. Zoals we eerder al lieten weten duurde het 21 minuten om de map van de beta van The Division te doorkruisen. De map die in de beta beschikbaar was, is echter niet de gehele map die je straks tot je beschikking hebt in de volledige game.

Dankzij twee gebruikers op Reddit weten we nu gelukkig meer over de verhouding tussen de grootte van de map van de beta en die van de uiteindelijke game. Ubisoft heeft namelijk een interactieve map van The Division vrijgegeven. Reddit-gebruiker MickGasm heeft, zoals je op de onderstaande afbeeldingen kan zien, de map van de beta over deze volledige map heen gelegd en zo berekend hoeveel procent van de volledige map van de beta beschikbaar was in de beta. De beta map is in het paars gekleurd, die van de volledige map in het blauw.

Een andere Reddit-gebruiker, blidside, focuste zich vooral op de Dark Zone en heeft op een redelijk vergelijkbare manier bekeken hoeveel van dit PvP-gebied beschikbaar was in de beta. Hoe hij dit deed kan je in de onderstaande afbeeldingen zien.

Dan zijn natuurlijk vooral de resultaten van belang en die zijn als volgt: Het gedeelte van de map dat aanwezig was in de beta, is 22% van de map die in de volledige game zit. Het percentage van de Dark Zone dat in de beta zat is zelfs nog kleiner, dit was namelijk slechts 18% vergeleken met de uiteindelijke game. Het gaat bij een open-wereld game natuurlijk niet alleen maar om de grootte van de map, maar we kunnen nu toch wel stellen dat we nog lang niet alles van de map van The Division hebben gezien en dat stemt ons zeker positief.

Benieuwd naar wat wij van de beta van Tom Clancy’s: The Division vonden? Lees hier dan onze preview.