Hoewel de FIFA serie van EA nog altijd mateloos populair is, komt er toch elk jaar weer meer kritiek op de games. Nieuwe delen bevatten de laatste jaren vaak wat kleine nieuwigheden, maar van echt grote veranderingen is nauwelijks sprake meer. Toch bestaat de kans dat EA Sports in het aankomende deel wel een echt grote toevoeging gaat doen.

Er is namelijk een vacature verschenen die suggereert dat FIFA 17 een verhalende modus zou kunnen bevatten. EA is namelijk op zoek naar een ‘cinematic designer’. Volgens de uitgebreide beschrijving wordt er iemand gezocht die een oog voor verhaalvertelling heeft. De gezochte persoon moet scènes realistisch en geloofwaardig kunnen maken, als het gaat om de animaties van een personage.

Natuurlijk kan je verschillende kanten uit met deze vacature. Zo zou het bijvoorbeeld ook kunnen gaan om de close-up animaties van spelers of publiek, zodat er meer emotie getoond kan worden in de game. De kans op een heuse verhaalmodus wordt hier echter wel groter door. Misschien krijgt FIFA 17 wel een modus die je het verhaal van een opkomende voetballer laat ervaren, vergelijkbaar met de verhalende modus uit de NBA 2K games.

Naar verwachting moeten we nog tot juni wachten om erachter te komen wat EA voor ons in petto heeft met FIFA 17. De uitgever organiseert dan namelijk een eigen evenement en zal daar ook een persconferentie houden. Wij verwachten dat FIFA 17 daar onthuld zal gaan worden.