We hebben er even op moeten wachten, maar Bethesda heeft vandaag de DLC plannen voor Fallout 4 bekendgemaakt. Vanaf maart tot en met mei mogen we elke maand een uitbreiding verwachten die allen vrij te verkrijgen zijn als je beschikt over een Season Pass. Ook zal het mogelijk zijn de DLC los aan te schaffen, maar dan ben je duurder uit.

Automatron


Deze uitbreiding verschijnt in maart en zal €9.99 gaan kosten. In deze uitbreiding staat de mysterieuze ‘Mechanist’ centraal die een horde aan slechte robots Commonwealth in heeft gestuurd. Je zult deze robotten moeten opjagen en ze moeten uitschakelen, om zo daarmee je eigen robot companions te maken. Er zullen rond de 100 combinaties mogelijk zijn, aangezien de robotten natuurlijk uit allerlei onderdelen bestaan.

Wasteland Workshop


Deze uitbreiding verschijnt in april en zal €4.99 gaan kosten. In deze workshop kan je eigen kooien maken die je in kan zetten om allerlei levende wezens te vangen, waaronder Deathclaws. De gevangen wezens kan je vervolgens temmen en inzetten bij gevechten. Ook brengt deze DLC nieuwe ontwerp opties voor je nederzetting met zich mee.

For Harbor


De For Harbor uitbreiding verschijnt in mei en zal €24.99 gaan kosten. Dit is – wat ook wel af te lezen valt aan de prijs – de grootste uitbreiding tot zover. Hierin krijg je een nieuwe opdracht van Valentine’s Detective Agency waarbij je op zoek moet gaan naar een jonge vrouw en een geheime kolonie van synths. Je zult vanaf de kust van Maine reizen naar een mysterieus eiland dat de naam For Harbor draagt.

Hier tref je hogere levels van radiatie aan, waardoor er dus automatisch meer gevaar loert. Je zult ook te maken krijgen met een conflict tussen de synths, de kinderen van Atom en lokale inwoners. Je zoektocht zal zich gaandeweg verder uitspreiden naar een doel van vrede onder de bewoners, maar tegen welke prijs?

For Harbor is volgens Bethesda de grootste uitbreiding die ze ooit hebben gemaakt als het op landmassa aankomt. Het bevat nieuwe factie quests, nederzettingen, dungeons en vijanden. Door de aanwezigheid van hogere level armor en wapens kan je bovendien nog sterker worden.

En verder…

Drie mooie uitbreidingen staan er dus op de planning, maar dat is lang niet alles. Bethesda zal dit jaar na mei met nog meer content gaan komen en omwille van die reden verhogen ze de prijs van de Season Pass van €29.99 naar €49.99. Wil je nog voordelig uit zijn? Schaf dan voor 1 maart de Season Pass aan, anders zul je de nieuwe prijs moeten betalen.

Afsluitend zal Bethesda nog een gesloten beta houden voor elke uitbreiding. Je kan je hier aanmelden, maar daarvoor dien je wel een Bethesda.net account aan te maken. Bethesda zal de komende weken mensen selecteren die aan de beta’s kunnen deelnemen. Het goede nieuws hiervan is dat als je geselecteerd wordt, je dan een code krijgt om de content te downloaden. Deze content is gelijk het complete desbetreffende uitbreidingspakket dat je nadien niet nog een los aan hoeft te schaffen.