Duitsland is ten opzichte van andere Europese landen niet altijd even gemakkelijk met het toelaten van games. Sommige games worden verplicht content weg te snijden, sommige games hebben een andere kleur bloed en weer andere games worden verboden. Dit is ook het geval met de internationale versie van Fallout 3.

Deze game werd daar verboden omdat het te veel schadelijk materiaal voor minderjarigen zou bevatten. Op het moment dat zo’n verbod opgelegd wordt, dan is dit tien jaar van kracht. Wat opmerkelijk is, is dat Bethesda zich door een complex en duur proces geworsteld heeft om dit verbod op te laten heffen, drie jaar voor het einde.

Waarom zou Bethesda na zeven jaar ineens een verbod op willen laten heffen en waarom steken ze hier veel tijd, geld en moeite in? Bethesda Duitsland wilde niet reageren toen IGN Duitsland navraag deed, maar gaf wel aan dat ze binnen een paar weken antwoord zullen hebben.

“We cannot give a statement at the moment, but will answer your questions in a couple of weeks.”

Een logische reden voor de genomen moeite zou een Fallout 3 HD remake kunnen zijn, het is immers gemakkelijker om gewoon één versie opnieuw te maken in plaats van verschillende versies vanwege restricties in bepaalde landen.

Zodra we meer horen laten we het weten.