Firewatch kwam enige tijd terug uit en direct na de release bleek al snel dat er technisch wat oneffenheden waren. De ontwikkelaar is direct met Sony aan de slag gegaan om de aanwezige problemen op te lossen en inmiddels hebben ze een update uitgebracht. Patch 1.02 is nu beschikbaar voor de PlayStation 4 en die pakt een hoop kleine problemen aan.

Deze kleine aanpassingen lijken op zichzelf misschien niet direct heel bijzonder, maar als geheel heeft het een invloed op de framerate van de game. Daarover was veel kritiek en met deze update zou het nu een stuk soepeler moeten draaien.

Campo Santo (ontwikkelaar) heeft overigens aangegeven dat ze blijven werken aan verbeteringen voor de game, zodat de ervaring op termijn alsmaar beter gaat worden. Daarnaast wil men een grote update uitbrengen die de game overzet naar een nieuwe versie van Unity, de engine waar de game op draait.

Door de game over te zetten naar een nieuwe Unity versie zou de algehele performance nog verder verbeteren. Men ging niet op details in wat voor effecten dit met zich meebrengt, maar waar het op neerkomt is dat de game nog beter zal presteren en dus nog soepeler zal draaien.

We zijn wat later dan gebruikelijk, maar verwacht begin volgende week onze review van Firewatch.