Als je aan Nintendo denkt, dan is Mario het eerste wat je te binnen schiet. Denk je aan SEGA – vervlogen tijden – dan is dat Sonic. Kijk je naar Microsoft, dan schiet Master Chief natuurlijk als eerste naar boven. Daarmee kunnen we wel stellen dat elke fabrikant zijn eigen gezicht heeft middels een mascotte. De één is stokoud, de ander is nog vrij nieuw, maar iedereen heeft zijn of haar eigen personage dat keer op keer terugkeert.

Sony daarentegen heeft dermate veel franchises – met bijbehorende personages – waardoor een specifiek PlayStation mascotte aanwijzen eigenlijk best lastig. Door die forse variatie aan figuren die we de afgelopen jaren de revue hebben zien passeren, ontbreekt het Sony eigenlijk een beetje aan een vaste mascotte. Tijd voor een nieuwe Jouw mening, waarin we dit onderwerp eens uiteen gaan zetten met allerlei argumenten.

Natuurlijk, Sony heeft jaren terug getracht Crash Bandicoot naar voren te schuiven als hun icoon. Iedereen weet echter dat Activision nu de rechten bezit, dus dat is niet helemaal gelopen zoals we het graag zouden zien. Op de PlayStation 2 hadden we Ratchet & Clank en Jak and Daxter, maar die concurreerden meer met elkaar dan dat één van de twee duo’s het gezicht van PlayStation werden. Op de PlayStation 3 zagen we de Sackboy en Nathan Drake, maar op de PlayStation 4 is er nog niet echt iemand in deze rol gekropen.

Daarmee kunnen we wel stellen dat een eerste ingeving als je aan Sony PlayStation denkt niet een bepaald figuur is en hierdoor is er eigenlijk niet echt een mascotte. Of denk jij hier juist heel anders over en zie je Sony PlayStation niet echt snel geassocieerd worden met een bepaald personage, juist omdat Sony zoveel franchises heeft. Of is Nathan Drake voor jou degene die deze rol vervult en dat met verve doet? Of is het eigenlijk toch wel Sackboy?

Of interessanter nog? Hoeveel geef je eigenlijk om een mascotte en heeft Sony er daadwerkelijk eentje nodig om nog meer herkenbaar te zijn? Een interessant doch luchtig onderwerp om eens over de discussiëren. Hoe sta jij hierin of heb jij een bepaald personage dat voor jou echt het PlayStation icoon der iconen is? Je kan het zoals gewoonlijk weer hieronder laten weten en laten we er een mooie discussie van maken.

Deze Jouw mening is de eerste op basis van community input. Lid en moderator WjayW heeft deze aangedragen en als jij ook een leuk onderwerp voor een Jouw mening hebt, dan kan je dat per mail via [email protected] aan ons laten weten.