Gisteren dook Smite plots in de database van PEGI op om nadien weer snel te verdwijnen. Nu een dag later is de game officieel aangekondigd voor de PlayStation 4 en hierbij maakte men gelijk wat details bekend en tevens zie je de game in actie in de bovenstaande trailer.

De game is geheel free-to-play en hierin kun je met meer dan 70 goden en mythologische wezens spelen die allen afkomstig zijn uit pantheons over de gehele wereld. Deze speelbare personages zullen het tegen elkaar op gaan nemen in zes verschillende – naar eigen zeggen – intense modi.

Voordat de game uitkomt zal er nog een alpha en beta gehouden worden. De gesloten alpha is vandaag begonnen en begin maart zal er nog een gesloten beta gehouden worden. Aanmelden voor de beta kan hier en als je toegelaten wordt krijg je direct toegang tot alle modi alsook de vijf gratis goden in de game.

Exclusief voor de PlayStation 4 versie zullen er wat skins uitgebracht worden die je op verschillende manieren kan verkrijgen. Zo kan je door je PS4 account te linken aan je PC account Odin’s “World’s Collide” skin verkrijgen. Verder krijgen PlayStation Plus abonnees Kulkulkan’s “KuKu4″ skin als beloning en de Ymir’s “C4codemon” skin kan gevonden worden in het PS4 founders pakket.

Dit pakket zal beschikbaar zijn in de PlayStation Store gedurende de beta voor een bedrag van €23.99. Dit pakket unlockt alle beschikbare en toekomstige goden in Smite, tevens bevat het 400 Gems en een Ares “Soldier of Fortune” skin. Ook is het een manier om beta toegang te krijgen als je niet wordt uitgenodigd. Dit pakket aanschaffen geeft je namelijk ook betatoegang.