http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56caee7c3ef15.jpg

Konami heeft een releasedatum aangekondigd via een persbericht voor de Euro 2016 update, die naar PES 2016 gaat komen. De Euro 2016 update is natuurlijk voor het EK wat dit jaar in Frankrijk plaats zal vinden en wat gaat beginnen op 10 juni. Helaas moeten we het dit EK zonder Nederland doen, maar gelukkig wist België zich wel te plaatsen voor het toernooi. De downloadbare content zal uitkomen voor spelers van de game op de PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 en PC.

Voor mensen die PES 2016 hebben is er gewoon een update te downloaden, maar mocht je die game nu niet hebben, dan heeft Konami nog een andere mogelijkheid voor je. Zo zal er een UEFA Euro 2016 tournament game uitkomen in zowel fysieke als digitale vorm. Deze editie komt exclusief naar de PS3 en PS4, zo meldt Konami. De standalone game – wat het in feite is – komt op 21 april uit, de gratis DLC voor bestaande eigenaren van PES 2016 komt daarentegen al uit op 24 maart.

Heb je dus PES 2016 liggen, dan hoef je niet bij te betalen voor de update en kun je al op 24 maart aan de slag. Deze gratis update geldt voor alle consoles. Van de 24 teams die meedoen aan het EK wist Konami er 16 volledig te licenseren, dit zijn: Engeland, Wales, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Oekraïne, Tsjechië, Kroatië, Slowakije, IJsland, Turkijë, Albanië, Noord-Ierland en natuurlijk de host zelf; Frankrijk.