Vijftien maart wordt wellicht de dag waarop wij alle belangrijke informatie over PlayStation VR te horen krijgen. De details omtrent de virtual reality bril van Sony zijn voorlopig nog enigszins in nevelen gehuld. We weten weliswaar hoe de bril eruit ziet en hebben tevens eerder al met een aantal games kennis kunnen maken. Belangrijker zijn echter de vragen: wat gaat nu de definitieve aanschafprijs worden en wanneer komt hij uit?

Vragen waar we dus op 15 maart ongetwijfeld antwoorden op gaan krijgen wanneer Sony een aparte persconferentie houdt die volledig zal draaien om PlayStation VR. Op basis van die informatie zal het voor jezelf wellicht makkelijker zijn om af te wegen of jij het waard vindt om PlayStation VR daadwerkelijk aan te schaffen. Want wat is voor jou de belangrijkste reden om PlayStation VR wel of niet in huis te halen? Trek je dan met name een grens bij een bepaalde prijs? Of bepaal jij meer je keuze om PlayStation VR te halen op basis van de games die tijdens en kort na de lancering voor dit apparaat zullen verschijnen?

PlayStation VR is voor zover ik zelf al heb kunnen ervaren een prachtig staaltje techniek dat de gebruiker echt in staat stelt om helemaal op te gaan in een bepaalde ervaring. Ik ben zelf ook al aan de slag gegaan met PlayStation VR en de games die ik speelde waren weliswaar nog prototypes, maar ze lieten mij wel al een glimp zien van wat ik straks kan verwachten. Het blijft hier voor mij alleen de vraag of ontwikkelaars de tijd willen nemen om deze techniek achter PlayStation VR verder te optimaliseren, zodat de gebruikerservaring in de toekomst alleen nog maar beter wordt.

Terug naar de titel van deze Jouw mening, die enigszins bedoeld is om hier een gezonde discussie op gang te brengen. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik persoonlijk nog geen definitief besluit heb genomen of ik PlayStation VR straks echt in huis ga halen. Voor mij hangt het met name van de games af die ervoor  zullen verschijnen. Als de line-up bij de lancering echt heel goed verzorgd is, dan wil ik er best over nadenken om PlayStation VR aan te schaffen, mits de ondersteuning ook op termijn goed blijft.

Vanaf hier wil ik echter graag jullie mening over dit onderwerp horen. Heb jij voor jezelf al beslist of je PlayStation VR in huis gaat halen? Of hou je nog even je mening voor je en wacht je af tot er meer informatie over de prijs bekend is? Of vind je het belangrijker om te weten welke games er met de lancering zullen gaan verschijnen? Wat het ook mag zijn, drop vooral weer je mening onder dit artikel. Ik ben erg benieuwd!

Als jij ook een leuk onderwerp voor een Jouw mening hebt, dan kan je dat per mail via [email protected] aan ons laten weten.