Salt and Sanctuary
Vorig jaar waren er een groot aantal games speelbaar tijdens PlayStation Experience en één daarvan was de game ‘Salt and Sanctuary’. Voor zij die de game niet kennen, dit is een actie/platform game die heel veel weg heeft van de Souls games, maar dan in 2D!

Ska Studios, een studio met een getrouwd stel als ontwikkelaars, neemt nu wat uitgebreider de tijd om uit te leggen voor wie hun game bedoeld is en hoe je deze game speelt. Salt and Sanctuary is een game die zich focust op uitdagende gameplay, moeilijke baasgevechten en vooral veel manieren om je personage te ontwikkelen.

Durf je het avontuur niet alleen aan, nodig dan een vriend(in) uit voor lokale coöperatieve gameplay in de stijl van een franchise die we maar al te goed kennen. Het hebben van een companion tijdens het spelen, maakt het leven tevens nét wat gemakkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘Revive prayer’ gebruiken om je maatje van een wisse dood te redden. Maar het kan ook net even wat anders gaan, wanneer jouw coöp buddy een Egg of Wrath gebruikt voor een PvP gevecht. Zie een aantal minuten twee-speler gameplay in de video hieronder.