Iets meer dan een week geleden verscheen Far Cry Primal. Dit nieuwste deel speelt zich af in de prehistorie en is wat de setting betreft dus compleet anders dan de voorgangers. Het blijkt nu echter dat, ondanks het grote verschil van de setting, de map van Far Cry Primal wel erg veel lijkt op die van Far Cry 4.

De website GamePressure heeft namelijk de maps van de twee nieuwste Far Cry games met elkaar vergeleken. Dit deed men door screenshots van de hoogtemappen van beide games naast elkaar te leggen. Wat dan direct opvalt is dat de map van Far Cry Primal in grote lijnen hetzelfde lijkt als die van Far Cry 4. Onderaan dit bericht kan je de afbeeldingen van GamePressure zelf bekijken. De eerste afbeelding geeft de map van Far Cry 4 weer, de tweede die van Fr Cry Primal.

Natuurlijk is de invulling van de spelwereld van Far Cry Primal wel degelijk anders dan die van Kyrat uit Far Cry 4. Toch kan je moeilijk om de overeenkomsten tussen beide maps heen, Far Cry Primal kun je dan ook zien als een Far Cry 4 die zich duizenden jaren eerder afspeelt, in ongeveer hetzelfde gebied.

fc4

fcp