http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56d825bbda859.jpg

Er was de laatste weken veel te doen rondom Battalion 1944, een first person shooter die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, een setting die we tegenwoordig nauwelijks meer zien in shooters. De reacties waren erg positief en het lijkt er dus op dat veel gamers het wel weer zien zitten om een goede WWII-shooter te spelen. Voor diegenen hebben we nu alweer goed nieuws.

Naast Battalion 1944 kunnen we binnenkort namelijk nog een andere Tweede Wereldoorlog shooter verwachten. We hebben het hier over Days of War, een multiplayer shooter die geïnspireerd is door de populaire WWII-shooters van het begin van deze eeuw. De game wordt ontwikkeld door de studio Driven Arts en maakt gebruik van de Unreal Engine 4. Hieronder kan je de aankondigingstrailer bekijken.

Days of War focust zich volledig op de onderlinge shootouts tussen spelers en de skill die hierbij komt kijken. De ontwikkelaar legt duidelijk uit dat de enige manier om een voordeel te krijgen ten opzichte van je tegenstander, een betere nauwkeurigheid bij het schieten of een tactische positie is. Er is dus zeker geen sprake van “kill-streaks, wall jumps en luchtaanvallen die via iPads geregeld zijn”, aldus Driven Arts.

Days of War is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game moet in augustus beschikbaar zijn via Steam Early Access en de volledige release staat gepland voor dit jaar nog, in december om precies te zijn. Er is een Kickstarter campagne gelanceerd voor de shooter, om de laatste fase van de ontwikkeling sneller te kunnen laten verlopen. Mocht je geïnteresseerd zijn in Day of War, dan kan je hier terecht voor meer informatie.