David OReilly is een ontwikkelaar die eerder enkele films heeft gemaakt, maar de laatste tijd gewerkt heeft aan een gloednieuwe en zeer unieke game voor de PlayStation 4; ‘Everything’. De game werd aangekondigd via het PlayStation Blog, inclusief de bovenstaande trailer.

Dat Everything een unieke game is, dat wordt al direct duidelijk. Letterlijk elk voorwerp dat je in de game ziet, is een speelbaar karakter. Alles dat je kunt zien, kan je ook daadwerkelijk zijn. Je kunt het universum dus vanuit het perspectief van alle voorwerpen bekijken, of het nou om een paperclip of de zon gaat.

Everything is daarmee echt anders dan andere games, omdat eigenlijk alle games veel statische voorwerpen bevatten die niet interactief zijn. OReilly ziet zijn nieuwe game dan ook als een soort ecosysteem dat we ook in onze natuur tegenkomen. Op papier klinkt de game dan ook uiterst interessant en wij zijn benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Een releasedatum voor Everything is niet bekendgemaakt. De game lanceert eerst exclusief op de PlayStation 4, waarna de game later ook nog voor de PC en Mac beschikbaar wordt.