PlayStationStore_002

Sony heeft de laatste tijd stilletjes gewerkt aan een vernieuwde PlayStation Store voor de PS4, zo bleek gisteren uit een gelekte update. Gisterenavond zette Sony namelijk kortdurend een gloednieuwe PlayStation Store online met compleet heringedeelde pagina’s die zich volledig op een game richten. Op deze pagina’s zijn nu de features en download groottes van games sneller terug te vinden en ook zijn de pagina’s voorzien van HD-trailers. Dat laatste is een feature dat allang in de PlayStation Store had moeten zitten, maar tot deze update altijd uitbleef.

Elke game heeft vervolgens meerdere pagina’s, waarbij je met je D-pad of linker-stick kunt scrollen van de main page tot Media, Details, Add-ons, Bundels, Avatars, Thema’s en andere aanbevolen content. Niet alle games hebben deze pagina’s, aangezien niet alle content ook van toepassing is op elke game. Zo zijn er niet veel games met een dedicated thema en hebben niet alle games bijvoorbeeld de nodige bundels.

De nieuwe pagina’s zijn gisteren snel weer offline gehaald, maar gelukkig zijn er genoeg mensen geweest die screenshots hebben kunnen nemen. Waarschijnlijk heeft Sony de update iets te snel gelanceerd en deze snel teruggerold, mogelijk lanceert de update voor de PlayStation Store pas met de nieuwe firmware update voor de PS4. De nieuwe firmware, update 3.50, staat gepland voor een release in maart en verkeert momenteel in gesloten beta status.

Er miste ook nog veel info en content in de vernieuwde PlayStation Store, de kans is dus groot dat het hier nog work-in-progress betreft. Hieronder vind je in ieder geval alle screenshots terug waarop je kunt zien hoe de update de PlayStation Store gaat veranderen.