In de zomer van 2014 werd Dead Island 2 onthuld. In de maanden daarna kwam er niet al te veel nieuwe informatie over de game naar buiten, waarna de game in de loop van 2015 werd uitgesteld. Niet veel later maakte Deep Silver bekend dat ontwikkelaar Yager niet langer aan de game zou werken. Sindsdien hebben we eigenlijk niks meer over de game gehoord.

Tot nu, want er zijn weer tekenen van leven rondom Dead Island 2. Koch Media heeft namelijk aangekondigd dat er een nieuwe ontwikkelaar is gevonden voor de game, namelijk Sumo Digital. Deze Britse studio kennen we onder andere van LittleBigPlanet 3 en Sonic & All-Stars Racing Transformed.

Dr Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media, gaf een verklaring voor deze nieuwe samenwerking. Volgens hem heeft Sumo Digital veel creatieve ideeën voor de game en een visie die Koch Media zelf ook deelt. Het bedrijf is blij met de voortgang die samen met Sumo Digital is geboekt. De nieuwe ontwikkelaar heeft zelf laten weten dat het een eer is om aan een franchise als Dead Island te werken en is vastberaden om de actie die men uit de games gewend is naar een heel nieuw niveau te tillen.

Wij zijn in ieder geval blij dat Dead Island 2 nog altijd in de maak is en we zijn erg benieuwd naar de invloeden van Sumo Digital op het eindresultaat. We zullen in ieder geval nog wel een tijdje moeten wachten op dit nieuwe deel, maar voor wie niet kan wachten om Dead Island op de PlayStation 4 te spelen is er binnenkort natuurlijk nog Dead Island: Definitive Collection, welke onlangs werd aangekondigd.