De Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes heeft recentelijk in een blog post onthuld de deuren te gaan sluiten. Voor de mensen die uitkijken naar RIVE is er geen reden tot paniek, de game wordt het slotstuk voor de ontwikkelaar. Het is treurig nieuws, aangezien de ontwikkelaar meer dan 15 jaar lang games heeft gemaakt en de nodige successen heeft gekend.

Two Tribes is onder andere verantwoordelijk geweest voor Swords & Soldiers (iOS/Wii U), Toki Tori (3DS/PC/PlayStation 3/Wii) en Toki Tori 2 (PC/PlayStation 4/Wii U). De reden voor het sluiten wordt vrij kort en helder uitgelegd, een eigen bedrijf runnen betekent altijd bovenop alles zitten. Niet alleen qua ontwikkeling, maar ook het runnen van een bedrijf zelf vergt veel tijd en inzet. Momenteel vinden ze bij Two Tribes dat die aandacht voor het bedrijf niet meer optimaal is en daarom werd de beslissing genomen om te stoppen. Of Two Tribes medewerkers verder gaan in de gamesindustrie of misschien wel erbuiten is onzeker.

RIVE gaat dus hun laatste titel worden en de verwachting is dat de game in september 2016 gaat verschijnen, voor onder andere de PlayStation 4. We wensen alle medewerkers van Two Tribes uiteraard veel succes met de ontwikkeling en de toekomstplannen!