http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56e2b7dd448e1.jpg

Bij de huidige generatie consoles lijkt er maar één de baas te zijn en dat is de PlayStation 4. De PlayStation 4 is een wereldwijd succes en weet zelfs in bepaalde territoria te domineren waar de Xbox 360 vroeger juist heer en meester was. Zo ook in de Verenigde Staten, Microsoft’s thuisland, hier was Xbox altijd de sterkere en Sony kwam met de PS3 vaak op de tweede plek.

Daar is met de PS4 en Xbox One flink wat veranderingen in gekomen, de PS4 verkoopt nu namelijk al geruime tijd beter dan de Xbox One in de VS. Zelfs tijdens de kerstperiode wist Sony met de PS4 meer consoles te verkopen dan Microsoft met de Xbox One en dat tijdens de belangrijkste periode van het jaar.

In de maand februari wist Sony weer de meeste consoles te verkopen evenals games en dus laten ze opnieuw Microsoft weer achter zich. Microsoft heeft het de laatste tijd niet makkelijk en het sluiten van Lionhead Studios speelt hierbij mogelijk ook een rol.

Sony daarentegen is erg vrolijk en voor hun waait de wind de juiste kant op, ze gaven dan ook de onderstaande statement vrij over de maand februari.

“We would like to thank our fans and partners for making PlayStation 4 the top-selling hardware platform and the software sales leader in February, according to NPD. We continued to see strong year-over-year sales growth for PS4 hardware and software and are truly humbled by the support and enthusiasm from gamers. We will continue to deliver amazing gaming experiences with the upcoming launches of Ratchet & Clank, MLB The Show 16 and Uncharted 4: A Thief’s End.”