PlayStation-Vue

Sony heeft bijna twee jaar geleden de televisiedienst PlayStation Vue gelanceerd op de PS3 en PS4 en langzamerhand voegde men hier (het bereik) steeds meer Amerikaanse steden aan toe. Nu was de service tot op heden beschikbaar in de meeste grote steden, maar vanaf vandaag breidt Sony uit met PlayStation Vue naar de hele Verenigde Staten. De TV live en on-demand service stelt je in staat om programma’s en live-uitzendingen te bekijken van netwerken als AMC, ESPN, Comedy Central, Cartoon Network en meer.

Er zijn geen stilzwijgend verlengde contracten, je betaalt gewoon een vast bedrag per maand en je krijgt dan precies waar je recht op hebt. Dit bedrag zal nooit meer of minder worden, hoeveel of hoe weinig je ook kijkt. Een ideaal verdienmodel dus en ook perfect voor de consument die niet per show wil betalen.

Er zijn in totaal 3 plannen, Access Slim met 55+ kanalen voor $29,99 per maand, Core Slim met 70+ kanalen voor $34,99 per maand en de grootste, Elite Slim, voor $44,99 per maand met meer dan 100 kanalen.

Wie handig is met VPN’s en dergelijke zou ook hier in Europa van de service gebruik kunnen maken, maar of dat heel nuttig is dien je zelf te bepalen. Toch is het goed om te zien dat Sony PlayStation zich flink uitbreidt in de Verenigde Staten en zelfs op het gebied van TV met de Xbox One weet te concurreren zonder de focus op gaming kwijt te raken.