geekypinas-sony-playstation-vr

De prijs van PlayStation VR alsook de releasedatum zijn door Sony bekendgemaakt tijdens de PlayStation VR persconferentie die Sony hield gedurende de Game Developers Conference 2016 te San Francisco, Verenigde Staten. PlayStation VR droeg voorheen de codenaam Project Morpheus en is een Virtual Reality headset die je kunt gebruiken om je nog dieper in videogames te wanen.

PlayStation VR heeft een OLED-panel van 5.7 inch en een refresh-rate van 120Hz en 90Hz. De field of view van de headset is zo’n 100 graden en verder is er een accelerometer, gyroscoop en PlayStation Eye tracking mechanisme ingebouwd.

Momenteel werken er ruim 230 ontwikkelaars aan games voor PlayStation VR en hieronder vallen de nieuwe Gran Turismo en Ace Combat 7. Naast het spelen van games biedt PlayStation VR ook de mogelijkheid tot een ‘Cinematic’ mode, waarin je films of TV-series kunt bekijken. Ook kun je hiermee games spelen die niet over een VR-functionaliteit beschikken. Dit jaar verwacht Sony ruim 50 games uit te kunnen brengen en er werd gehint naar een Star Wars Battlefront VR-ervaring.

De lancering van PlayStation VR zal in oktober 2016 plaatsvinden en de virtual reality headset zal een prijs krijgen van $399,- in de Verenigde Staten, €399,- in Europa en £349,- in het Verenigd Koninkrijk. De lancering in oktober geldt voor alle PlayStation markten in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Voor onze ervaringen met PlayStation VR kun je hier een video-item terugkijken alsook hier van toen de headset nog Project Morpheus heette. Voor de nodige achtergrondinformatie hebben we hier nog een special voor je over PlayStation VR. Het nieuwsarchief rondom PlayStation VR kun je hier terugvinden.

PSVR-GDC-2016-343

In de doos van PlayStation VR vind je voor €399,- de headset, processing box, power-cable, earphones, Dual HDMI Connecter (vanaf de box naar de headset), HDMI-kabel (PS4 naar de box) en een Micro USB kabel.

Headset
Processing Box
Power
Earphones
Dual HDMI Connector (Box to Headset)
HDMI Cable (PS4 to Box)
Micro USB Cable

25714408061_db01aa3093_b