SD Capture Cards/Devices

Als je nog nooit eerder een filmpje hebt gefilmd of gemaakt, kun je het beste beginnen met een SD capture card/device. Waarom? Deze capture cards zijn veel goedkoper als de HD varianten en als je uiteindelijk capturen helemaal niet leuk vind, heb je gelukkig geen €200,- weggegooid aan iets wat helemaal jouw ding niet is. In deze special gaan we twee SD capture cards/devices en hun kwaliteit met jullie bespreken.

EasyCAP

De EasyCAP werkt via een USB 2.0 aansluiting die je inplugt in je PC, daarna plug je het uiteinde van de easyCAP in je TV. Aangezien het kabeltje erg kort is kun je het beste een verlengkabel er bij kopen. Als je dat hebt gedaan kun je niet gamen vanaf je TV, alleen maar via een klein beeldje op je PC. Daarom heb je splitters en extra kabels nodig. De EasyCAP zelf kost zo’n 15 à 20 euro. Hieronder staat vermeld wat je allemaal nodig hebt bij je Easycap om goed te kunnen gamen en capturen tegelijk.

Benodigdheden:
1x EasyCAP
1x Orginele PS3 AV kabel
1x dubbele eind AV kabel
3x AV splitter met 1x male uiteinde en 2x female uiteinde

Klik hier voor een setup tutorial (het is een tutorial voor de dazzle, maar de EasyCAP werkt precies hetzelfde)

Pinnacle Platinum Dazzle

blankDe Platinum Dazzle Capture device is ontworpen door Pinnacle en is net zoals de EasyCAP aan te sluiten op je PC met USB 2.0. Pinnacle staat het meest bekend om zijn Monteer studio genaamd: Pinnacle Studio. De Dazzle is veel duurder dan de easyCAP, maar de kwaliteit is wel beter en je krijgt er automatisch het monteer programma Pinnacle Studio bij. De setup van de Dazzle is bijna hetzelfde als die van de easyCAP. Als je van plan bent om de Dazzle te gaan kopen, pas dan wel op dat je niet een andere versie van de Dazzle koopt, deze bevatten namelijk minder mogelijkheden dan de Platinum Dazzle. De Dazzle Platinum kost zo´n €90,-. Wij hebben hem voor een mooi prijsje gevonden. Hieronder de benodigdheden die je nodig hebt om goed te kunnen filmen en gamen tegelijk:

1x Pinnacle Platinum Dazzle
1x Orginele PS3 AV kabel
1x dubbele eind AV kabel
3x AV splitter met 1x male uiteinde en 2x female uiteinde

Klik hier voor een setup tutorial

HD Capture Cards/Devices

Voor de gevorderde filmers zijn er HD capture cards/devices, deze geven ook echt geweldige HD kwaliteit. Het nadeel van deze capture cards is dat ze veel duurder zijn als de SD capture cards/devices. Daarom kun je ook beter eerst beginnen met een SD capture card/device als je nog geen ervaring hebt. We hebben bij deze capture cards/devices geen setup toturial neergezet aangezien je geen splitters nodig hebt en het gewoon plug & play is. Hieronder hebben we de drie bekendste capture cards/devices voor jullie op een rijtje gezet.

Hauppauge HD PVR

Deblank HD PVR van Hauppauge is een HD capture device. De kwaliteit is overdonderend goed en je hebt niet eens zoveel benodigdheden nodig. Dit komt doordat er al twee uitgangen in het kastje van de HD PVR zelf zitten. De aansluiting op je PC is met USB 2.0 en de overige kabels kun je gewoon rechtstreeks van je HD PVR naar je PlayStation 3 en TV verbinden. De HD PVR kost gemiddeld zo’n €200,-. Hieronder hebben we weer een opstelling gemaakt met de spullen die je nodig hebt:

1x Hauppauge HD PVR
1x Component kabel naar je PS3
1x Component kabel met dubbele einde (soms inbegrepen)

BlackMagic Intensity Pro

blank
De BlackMagic Intensity Pro is een echte capture card die je moet inbrengen in je PC. Als je een laptop hebt zou je deze capture card niet kunnen gebruiken, omdat het op de meeste laptops simpelweg gewoon niet past. Als je ook niet weet hoe je de BlackMagic Intensity Pro in je PC moet inbrengen, kun je ook beter een andere HD capture card kiezen. Als je toch de gok wilt wagen hebben we hier nog een installatie tutorial voor je opgezocht. Let wel op: als jouw PC geen PCI Express ondersteund, kun je hem ook niet aansluiten!. De Intensity Pro kost zo’n €180,- . De dingen die je nodig hebt voor de BlackMagic Intesity Pro staan hieronder weergegeven:

Optie 1:
1x BlackMagic Intensity Pro
1x Component kabel naar je PS3
1x Component kabel met dubbele einde

Optie 2:
1x BlackMagic Intensity Pro
2x HDMI kabel


BlackMagic Intensity Shuttle

blank

De Intensity Shuttle is de grote broer van de de Intensity Pro. In tegenstelling tot de Intensity Pro is dit geen capture card maar een capture device, handig voor als je een laptop hebt of niet weet hoe je de card in je PC moet installeren. De Intensity Shuttle is een gloednieuw product wat deze maand pas in de winkels ligt. Het maakt onder andere gebruik van USB 3.0 en is s’werelds eerste capture device wat 10 bit HDMI kan opnemen. Je kunt in plaats van een component kabel ook een HDMI kabel gebruiken waardoor de kwaliteit nog scherper word. Het mooie van dit product is dat hij ongeveer voor dezelfde prijs te koop is dan die van de HD PVR. De Shuttle heeft dezelfde prijs als de Intensity Pro en kost zo’n €180,-. Hieronder weer een opstelling voor wat je allemaal nodig hebt:

Optie 1:
1x BlackMagic Intensity Shuttle

1x Component kabel naar je PS3
1x Component kabel met dubbele einde

Optie 2:
1x BlackMagic Intensity Shuttle
2x HDMI kabel

Conclusie

Het is verder aan jou om te beslissen welke capture card/device je gaat kopen. Hieronder nog een conclusie over de capture cards/devices.

SD Capture Cards/Devices

Budget: EasyCAP
Kwaliteit:
Pinnacle Platinum Dazzle

HD Capture Cards/Devices

Budget: BlackMagic Intensity Pro en Shuttle
Kwaliteit:
BlackMagic Intensity Shuttle en Hauppauge HD PVR

Teksten gebaseerd op productinformatie. Deze vergelijking is onafhankelijk en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Spelfouten voorbehouden. Dit is slechts een selectie van de tientallen beschikbare capture cards/devices.