http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56e88ff0df90d.jpg

Gisterenmiddag heb je in onze special uitgebreid kunnen lezen wat Microsoft’s Cross-platform play inhoudt en wat je hier precies van kunt verwachten. Nu heeft Sony ook op dit nieuws gereageerd en uit deze reactie blijkt dat Sony er niet verkeerd tegenover staat.

Zo zegt Sony open te staan voor gesprekken met uitgevers en ontwikkelaars die interesse hebben in Cross-platform play en men meldt ook dat zij dit al doen met de PC sinds 2002, denk aan Final Fantasy 11 voor de PS2. Of Sony dus echt bereid is om de Xbox mee te nemen in Cross-platform play is niet helemaal duidelijk, maar ze staan wel open voor gesprekken, wat al heel positief is.

Zoals wij ook in onze special vermeldde draait het allemaal om de kleine lettertjes en het is nog maar de vraag in hoeverre Microsoft bereid is Xbox Live te openen voor games op andere platformen en in hoeverre een bedrijf als Sony zich dan hiervoor moet aanpassen. Vermoedelijk horen we binnenkort meer over wat Cross-platform play gaat betekenen voor de twee consoles en of er ooit een samenwerking in zit.

“PlayStation has been supporting cross-platform play between PC on several software titles starting with Final Fantasy 11 on PS2 and PC back in 2002,”

“We would be happy to have the conversation with any publishers or developers who are interested in cross platform play.”