http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56e963f65727d.jpg

PlayStation VR is een stuk goedkoper dan concurrenten Oculus Rift en HTC Vive, maar toch zal men geen verlies gaan maken op elke PlayStation VR die verkocht wordt. Dit deed men destijds wel bij de lancering van de PS3, waarbij de Blu-ray lasers nog zo duur waren evenals de Cell-processor, dat elke console met verlies verkocht werd. Sony’s strategie destijds was dan ook vooral om de winst terug te halen via software verkopen, een strategie die men met de PS4 en nu ook PlayStation VR niet meer gaat toepassen.

Sony’s vice president of publisher & developer relations, Adam Boyes, meldde in een interview dat hij niet precies weet hoe Sony de prijs zo laag heeft weten te krijgen. Ook zegt hij dat Sony de headset niet tegen verlies gaat verkopen, maar dat hoeft niet te betekenen dat er een enorme winstmarge op zal zitten, deze is hoogstwaarschijnlijk redelijk minimaal.

PlayStation VR zal verkrijgbaar zijn voor 399 euro, terwijl Oculus Rift 699 euro kost en de HTC Vive 899 euro. Bij die laatste twee is nog eens een PC vereist van rond de 1000 euro, terwijl er bij PlayStation VR enkel een PS4 nodig is die zo rond de 350 euro kost en soms zelfs lager tijdens aanbiedingen.

“I think for us, we weren’t really looking at the other guys,”[…]”The same goes for the price point. It wasn’t predicated on anyone else’s prices. Obviously we need to make money on the unit, but we’ve been in the consumer electronics business for a long time, so our ability to source great, high quality parts is a big part of it.”