Afgelopen dinsdagavond laat onthulde Sony de releaseperiode en de prijs voor PlayStation VR. Hiermee verbraken ze één belofte en hielden ze een ander aan. De gebroken belofte slaat natuurlijk op de releaseperiode, want Sony gaf eerder aan de virtual reality headset in de eerste helft van 2016 uit te brengen. Dat gaat helaas niet lukken, maar de aangehouden belofte is natuurlijk de prijs. Sony gaf ooit aan dat dit vergelijkbaar zou zijn met een nieuwe console en met een prijspunt van €399.- maken ze dat waar.

De prijs is relatief fors; vierhonderd euro uit je mouw schudden is immers een flinke smak geld. Toch weet Sony hiermee flink onder de prijs van de concurrenten te blijven. Sony weet dat ze niet met een te hoge prijs bij de consumenten aan kunnen komen en daarom waren ze min of meer verplicht ver onder de concurrentie te gaan zitten. Dat levert een prijskaartje van €399.- euro op en dat is in verhouding perfect; de Oculus Rift kost immers een kleine 600 euro en de HTC Vive zelfs 800.

Vanuit een zakelijk perspectief heeft Sony dus de meest gunstige kaarten in handen, want naast dat ze de goedkoopste zijn, is er ook geen dure PC vereist om virtual reality mogelijk te maken. De PlayStation 4 volstaat immers en daarmee kan je gelijk aan de gang, mits je over een PlayStation Camera beschikt.

Het kan echter zijn dat je het hier totaal niet mee eens bent en vooral aan je eigen portemonnee denkt. Waarom? Wel, als jij niet beschikt over een PlayStation Camera en ook geen PlayStation Move set hebt, dan stijgt de prijs; dit dien je immers los aan te schaffen. Met name de PlayStation Camera is hierin erg belangrijk.

De prijs van PlayStation VR is de stelling voor deze week en vanuit zakelijk opzicht is dit uitstekend te verantwoorden, maar hoe zit het vanuit het perspectief van de consument? Dat is waar jullie om de hoek komen kijken, want we horen graag jullie opinie over de prijs van PlayStation VR. Beperk je overigens niet tot deze stelling; je mag ook aangeven of de prijs voor jou doorslaggevend is om PlayStation VR wel of niet in huis te halen.

PlayStation VR is momenteel het gesprek van de dag en doe vooral mee in deze discussie. Laat je hieronder horen zodat we er weer een mooie discussie van kunnen maken.