1268384924

Op Amazon, één van de grootste online retailers ter wereld, is iets bijzonders aan de gang. Sinds de persconferentie van Sony over PlayStation VR verkopen de PlayStation 4 camera en PlayStation Move namelijk als een tierelier. De PS4 camera verkopen zijn met 975% omhoog geschoten en de Move controller met 305%, zoals te zien valt op de Britse Amazon-website.

Ook het oplaadstation voor de PlayStation Move is uiterst populair, terwijl die waarschijnlijk al jaren niet meer echt goed verkocht werd. Dit alles heeft natuurlijk te maken met PlayStation VR, die een PS4 camera en (bij sommige games) een PS Move controller vereist. Nu is het aanschaffen van een PS4 camera, als je die nog niet hebt, geen enkel probleem, maar met de PlayStation Move adviseren we je toch om even op te letten.

De PlayStation Move controller is namelijk van origine gemaakt voor de PS3 en alhoewel deze werkt met de PS4, betreft het hier een redelijk oud product. Op zich niet zo heel erg, maar de PlayStation Move maakt nog gebruik van de oudere dikkere USB-connector om de controller op te laden. Dit had de DualShock 3 destijds ook, dus heeft Sony alle aansluitingen gewoon gelijk gehouden, zodat je maar één oplaadkabel nodig hebt.

De PS4 controller, de DualShock 4, gebruikt daarentegen de nieuwere plattere USB-connector om op te laden. Het zou dus logisch zijn dat Sony mogelijk in aanloop naar de release van PlayStation VR een nieuwe PlayStation Move op de markt gaat brengen die deze zelfde connector zal gebruiken, zodat je nog steeds maar één oplaadkabel nodig hebt. Het aanschaffen van de PlayStation Move is dus op zich geen ramp, maar kijk er straks niet heel raar van op als Sony een nieuwe uitbrengt speciaal voor PS VR, welke over de meer moderne aansluiting beschikt. Mocht je dit niet erg vinden en graag een PS Move op de kop willen tikken voor de lage prijs van nu? Dan is dit uiteraard geen probleem. Wil je echter liever de nieuwste versie die Sony mogelijk uitbrengt, dan is het slim om nog even te wachten.

Het pre-orderen van PlayStation VR is wel alvast slim om nu te doen, aangezien de voorraad schaars zal zijn. Dit kun je onder andere doen bij Bol.com met achteraf betalen, deze kun je dan ook altijd nog annuleren mocht je jezelf bedenken.

camera_move_vr