In oktober zal je PlayStation VR aan kunnen schaffen en je krijgt met het basispakket alle benodigde kabels, de virtual reality headset en een demo disc. Om het apparaat daadwerkelijk te kunnen gebruiken dien je echter nog een PlayStation Camera aan te schaffen en in het geval van sommige games ook een PlayStation Move.

Sony zal in Noord-Amerika een bundel uitbrengen waarbij de camera inbegrepen zit, maar het is nog niet bekend of we een dergelijke bundel ook in Europa gaan zien. Naar aanleiding van het nieuws omtrent bundels vroeg GameReactor aan Jim Ryan, Sony Computer Entertainment Europe president, of er een megabundel bij de release verschijnt.

Deze bundel zou dan een PlayStation 4 met PlayStation VR en alle bijbehorende accessoires kunnen bevatten. Ideaal om in één keer klaar te zijn. Sony heeft hier echter geen plannen voor. Niet bij de release althans, want vanaf daar gaan ze verder kijken hoe virtual reality wordt ontvangen en hoe de markt zich gaat ontwikkelen.

“No, we won’t do it at launch. I think we will wait and see just how well this thing is received in the market over the period of months and it may be one thing we could look at. It would be quite an expensive bundle,”

Een dergelijke bundel is overigens niet helemaal uitgesloten, want Ryan gaf aan dat ze hier op termijn altijd alsnog naar kunnen kijken. Dit zou overigens wel een erg dure bundel opleveren, dit zou dan al snel richting de €800.- gaan.