Portal_PsPlus

Microsoft kondigde eerder deze week aan Xbox Live te willen openen voor Cross-platform play om zo multiplayer games te kunnen spelen met en tegen gamers op andere platformen. Sony reageerde hier in eerste instantie redelijk positief op, maar lijkt nu iets voorzichtiger te zijn.

Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, is toch niet zo happig op het voorstel van Microsoft om Cross-platform play mogelijk te maken tussen het PSN en Xbox Live. Dit bevestigt ook onze eerdere vermoedens dat er mogelijk kleine lettertjes zijn verbonden aan de leuke PR-uitspraak van Microsoft.

Yoshida meldt dat het verbinden van twee besloten netwerken een stuk lastiger is dan het verbinden met de PC, waar alles open en vrij is. Hij zegt dat het dermate gecompliceerd ligt dat ze eerst in gesprek willen/moeten gaan met ontwikkelaars en uitgevers om duidelijk te stellen wat ze precies willen proberen te bereiken.

Verder moet er volgens Yoshida ook gekeken worden naar het technische aspect evenals de policy en zakelijke eisen van Microsoft alvorens ze definitief voorwaarts kunnen gaan met deze mogelijkheid.

“Because PC is an open platform it’s much more straightforward,”[…]“Connecting two different closed networks is much more complicated so we have to work with developers and publishers to understand what it is they are trying to accomplish.

“We also have to look at the technical aspect – and the technical aspect could be the easiest. We also have to look at policy issues and business issues as well.”