Vorig jaar kondigde Boss Key Productions, de studio van Cliff Bleszinski, een nieuwe game genaamd LawBreakers aan. Dit is een multiplayer shooter die dit jaar zal verschijnen voor de PC. Een PlayStation 4 versie is echter nooit uitgesloten, dus het zou heel goed kunnen zijn dat de game op een later moment ook nog voor consoles uitkomt.

LawBreakers werd aangekondigd als een free-to-play shooter, maar Boss Key Productions heeft inmiddels bekendgemaakt dat dit niet meer het geval is en dat de game dus een prijskaartje zal krijgen. De reden voor dit besluit is het feit dat een free-to-play model toch niet goed lijkt te passen bij een game als LawBreakers, aldus de studio. Het is een zeer competitieve game en een goede balans is dus erg belangrijk. Daarom is er nu besloten om de game een vast prijskaartje te geven, waardoor alle spelers direct toegang hebben tot dezelfde content.

“As the game continued to take shape, we realised free-to-play wasn’t the right fit for what we’re building. LawBreakers is a competitive game at heart and that means balance is a big priority to me, my team, and our community. Using a digital premium model helps ensure an even playing field by giving fans access to every available role without any barriers.”

Bleszinski kon overigens al wel verzekeren dat LawBreakers geen full-priced game zal worden, maar wat de uiteindelijke prijs wordt kon hij nog niet vertellen. Verder heeft LawBreakers een visuele make-over gekregen. Hierdoor lijkt de game niet te veel op andere sci-fi multiplayer shooters die later dit jaar op de PC zullen verschijnen. Door de nieuwe stijl is de game wat betreft de graphics in ieder geval uniek in zijn genre.