Het zou zomaar kunnen zijn dat Sony momenteel aan een krachtigere versie van de PlayStation 4 werkt. Verschillende bronnen hebben dit gemeld aan Kotaku. De nieuwe, verbeterde PlayStation 4, die door ontwikkelaars onderling de nickname ‘PS4.5’ schijnt te hebben, zou vooral op grafisch gebied beter zijn dan de huidige console.

Als we de bronnen mogen geloven bevat de ‘PS4.5’ een betere GPU. Hierdoor zou het mogelijk worden om games in een 4K-resolutie af te spelen, iets dat niet mogelijk is met de huidige PlayStation 4. Ook zou de betere GPU ervoor zorgen dat VR games beter kunnen draaien. De console zou wat dat betreft dan dichter in de buurt komen van een krachtige PC. Verder zouden games in het algemeen er mooier uit kunnen komen te zien, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een sterkere GPU.

Het is niet bekend wanneer deze krachtigere PlayStation 4 zou moeten verschijnen en wat de prijs ervan wordt. Ook werd er niks gemeld over een eventuele upgrade die huidige PS4 bezitters zouden kunnen doen, of dat deze mensen de nieuwe console moeten aanschaffen om ook van de betere GPU te kunnen genieten. Als de bronnen gelijk hebben, dan is Sony momenteel bezig met het op de hoogte brengen van de ontwikkelaars.

Sony wilde in ieder geval niet op dit gerucht reageren. Toch lijkt de kans dat alles klopt wel degelijk reΓ«el. Meerdere bronnen hebben namelijk hetzelfde gemeld en deden dit los van elkaar. Ook gaat het gerucht dat Sony op de GDC van deze week speciale bijeenkomsten hield om ontwikkelaars in te lichten. Een medewerker van Kotaku zegt zelfs een gesprek tussen twee ontwikkelaars te hebben opgevangen. Zij zouden het over de krachtigere PS4 hebben gehad en zelfs de naam ‘PS4.5’ hebben gebruikt. Ook zouden ze over de extra kracht, een 4K-resolutie en PlayStation VR hebben gepraat, iets dat dus in lijn is met het verhaal van de bronnen.

Al met al is dit nog steeds een erg groot gerucht. Het kan natuurlijk goed dat de informatie van de bronnen niet blijkt te kloppen. Toch zijn het wel sterke aanwijzingen, zeker omdat het er meerdere zijn. Het lijkt er in ieder geval op dat Sony de mogelijkheden voor een krachtigere PlayStation 4 onderzoekt en bespreekt met ontwikkelaars. Wij zijn benieuwd wat hier het resultaat van gaat zijn en houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte.