Tijdens The Game Awards 2015 kondigde Telltale Games een episodische Batman game aan. Er werd toen een korte teaser trailer vrijgegeven, maar er werd uiteindelijk zeer weinig bekendgemaakt over de game. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen, want de ontwikkelaar heeft nu de eerste details van de game onthuld.

Dit deed men tijdens een panel op de SXSW Gaming Expo en een samenvatting van alle details valt op Telltale’s eigen blog te lezen. Het is volgens de studio overigens nog te vroeg om in-game beelden te tonen, dus hoe de game er precies uit gaat zien weten we nog niet. Alle informatie die wel is vrijgegeven kan je in het onderstaande overzicht vinden.

  • Batman is een perfect personage voor Telltale om een game over te maken. Het team krijgt zo de mogelijkheid om verder in te gaan op de geest van de man achter het masker. Bruce Wayne kiest er elke nacht voor om Gotham te verbeteren en de studio wil graag de gevolgen onderzoeken van keuzes die spelers maken als Bruce zijnde. Bepaalde stukken in de game geven spelers de keuze om de scène als Bruce Wayne of als Batman te spelen. De beide mogelijkheden hebben weer een totaal verschillende afloop.
  • De game bevat een frisse interpretatie van het moderne Batman-universum, welke niet gelinkt is aan een bepaalde game, film of boek van Batman. Het verhaal focust zich voornamelijk op Bruce Wayne en Batman, dus niet zozeer op de verdere ‘Bat-familie’ bestaande uit onder andere Robin en Nightwing. Fans kunnen wel bekende personages als Alfred Pennyworth, Vicki Vale, James Gordon en Renee Montoya verwachten. Welke schurken van de partij zijn in de game wil Telltale nog niet onthullen, dit wordt pas dichter bij de release duidelijk.
  • Bepaalde personages hebben een zeer persoonlijke relatie met Bruce Wayne in zijn privéleven. Ook hier zijn de keuzes die spelers maken als Bruce of Batman erg van belang voor het verloop van het verhaal.
  • De keuzes van de spelers werken mee aan de vorming van het Gotham waar Bruce overdag mee te maken heeft, en Batman in de nacht te maken mee krijgt.
  • Telltale wil een niet-fotorealistische interpretatie van het Batman-universum tot stand brengen. De engine en technologie achter de game zijn verbeterd, wat meehelpt bij het creëren van de art-stijl die het team wil bereiken. De game wordt gezien als een levend stripboek wat dat betreft.
  • Telltale’s Batman game krijgt een M-rating, dezelfde leeftijdsclassificatie als andere Telltale games, zoals The Walking Dead en Game of Thrones.

Tot zover alle details over de Batman game van Telltale Games. Wanneer de eerste episode precies zal verschijnen is nog niet bekend, maar de ontwikkelaar liet al wel weten dat deze in de aankomende zomer wordt uitgebracht.