Gisteren werd bekend dat Sony Evolution Studios heeft gesloten. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk van mooie games, de studio heeft ons de afgelopen jaren immers prachtige titels gebracht. De meest recente game is natuurlijk Driveclub en na het plots sluiten van de studio is het logisch dat de fans wat ongerust zijn.

Daarover valt enigszins goed nieuws te melden, namelijk dat Sony de game zal blijven ondersteunen. De senior community manager van Evolution Studios, Jamie Brayshaw, heeft aangegeven dat Driveclub nu onderhouden zal worden door een team bij Sony PlayStation.

De vraag die hierbij gelijk ontstaat is of dit onderhoud zich enkel beperkt tot noodzakelijke dingen of meer. Evolution Studios is zeer actief geweest in het ondersteunen en uitbreiden van de game, maar of Sony dat op een soortgelijke manier zal voortzetten is nog even afwachten.

Dat Sony de game blijft ondersteunen is in ieder geval goed nieuws. Ook is het afwachten wat Sony gaat doen met Driveclub VR, aangezien dit in ontwikkeling was bij Evolution Studios. Over een officiële release van Driveclub VR is overigens nooit gesproken.