2K Games en Gearbox hebben vandaag bekendgemaakt dat Battleborn een open beta zal krijgen en deze beta gaat op 8 april van start. De beta is een keertje wat langer dan alleen een weekend, want deze duurt tot en met 18 april. Tevens is de beta tijdelijk exclusief voor de PlayStation 4, want deze gaat pas op 13 april van start op de Xbox One en PC.

Tegelijk met de aankondiging van de beta hebben 2K Games en Gearbox details gedeeld over wat je zoal in de beta zult kunnen doen. Zo kan je twee van de drie multiplayer modi spelen, namelijk Incursion en Meltdown. Bovendien krijg je toegang tot alle 25 speelbare personages met bijbehorende gear. Verder bevat de beta twee episodes van het verhaal, genaamd ‘Void’s Edge’ en ‘The Algorithm’. Als laatste zit het volledige progressie systeem in de beta, maar het is nog niet duidelijk of je voortgang van de beta ook meegenomen kan worden naar de volledige game.

Het is mogelijk om de beta van Battleborn te pre-loaden. Op de PlayStation 4 kan dit vanaf 6 april en de beta vereist 8.5GB aan ruimte op de harde schijf.