Eerder deze maand maakte Sony bekend dat PlayStation VR in oktober van dit jaar zal lanceren. Het blijkt nu echter dat de virtual reality headset in theorie al veel eerder had kunnen verschijnen, maar dat Sony de release van het apparaat bewust heeft uitgesteld. Dit vertelde Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studios, in gesprek met Kinda Funny Games.

Yoshida onthulde dat de ontwikkeling van de PlayStation VR hardware al is afgerond, maar dat de release naar de tweede helft van 2016 is verschoven. Dit heeft alles te maken met het feit dat Sony zich realiseerde dat er meer exemplaren van de headset moesten worden geproduceerd. Het oorspronkelijke aantal dat Sony had bedacht, bleek te laag te zijn voor de vraag die er is naar het apparaat.

Het is inmiddels wel duidelijk dat Sony de juiste beslissing heeft genomen, want zelfs nu er meer exemplaren van PlayStation VR worden gemaakt is de headset al op veel plekken uitverkocht. Yoshida maakte overigens nog wel duidelijk dat het uitstel van PlayStation VR de games alleen maar ten goede komt, omdat ontwikkelaars nu nog meer tijd hebben om hun games te polijsten.