Techradar meldt dat ze van een anonieme bron dichtbij Rockstar hebben begrepen dat de voorbereiding op de ontwikkeling van Grand Theft Auto VI is begonnen. Rockstar zou nu bezig zijn met de eerste stappen die uiteindelijk moeten leiden tot het maken van de daadwerkelijke game.

Dat is relatief snel na GTA V, maar gezien het feit dat Rockstar alle tijd neemt om een nieuw deel te maken is het niet gek dat ze nu al bezig zijn met het leggen van een fundering. Of het daadwerkelijk klopt valt moeilijk na te gaan, want de aankondiging van een nieuw deel zal ongetwijfeld nog lang op zich laten wachten.

In hetzelfde bericht van Techradar staat ook dat Rockstar enkele jaren terug een GTA deel in Tokio overwogen heeft. Er zijn zelfs trips naar Tokio geweest om de stad in levende lijve te zien, inspiratie op te doen, foto’s te maken en meer. Uiteindelijk is het idee geschrapt vanwege meerdere redenen.

Zo zou het wegennet in Tokio problematisch zijn voor de game, wat één van de voornaamste redenen is geweest om niet met GTA Tokyo verder te gaan. Desondanks zou Rockstar erg serieus zijn geweest over een virtuele versie van de stad. De game zou zich moeten afspelen rond de tijd van GTA III en Vice City.

Overigens komt dit laatste nieuwtje overeen met een bericht uit december 2003. Toen registreerde Take-Two Interactive handelsmerken voor GTA: Tokyo, GTA: Bogota en Grand Theft Auto: Sin City.