Bij de aankondiging van de releaseperiode en prijs van PlayStation VR gaf Sony gelijk nog wat andere details over de headset. Zo is het mogelijk om bijna alle games te spelen met de headset op evenals dat je Netflix kan kijken. Dit zal in de ‘Cinematic Mode’ zijn, welke dan fungeert als een groot scherm.

Klinkt goed, maar er zit een addertje onder het gras en dat is dat de resolutie zal afnemen. Het spelen van games in deze modus is fantastisch als je games op een groot scherm wilt ervaren, maar niet fantastisch als je juist van grafische details wilt genieten, zo gaf Yoshida via Twitter aan.

Juist het verlies van deze grafische details is enigszins wat jammer, maar Sony is hier wel eerlijk over richting de consument. Dat doet ons echter gelijk denken aan de PS4K, welke een betere virtual reality ervaring zou moeten bieden, zoals we gisteren via een bericht lieten weten.

Als laatste voegde Yoshida hier nog aan toe dat er drie opties aanwezig zijn voor de schermgrootte en dit zal geen verandering in de framerate veroorzaken.