Ondanks dat de nieuwe Call of Duty nog onthuld moet worden, zijn de eerste geruchten over deze game al opgedoken. Zo kon je hier recent nog lezen dat het nieuwste deel zich zal afspelen in de ruimte, waarbij gevechten tussen verschillende ruimtegroepen centraal zullen staan.

Deze informatie is afkomstig van industrie insider Shinobi en hij komt nu met nog meer informatie op de proppen. Volgens hem zal deze Call of Duty namelijk tevens gevechten in ruimteschepen bevatten en die gevechten zullen zich niet alleen rondom onze planeet afspelen. Daarmee wordt gesuggereerd dat we dus ook andere planeten aan zullen doen. Dat is niet het enige, want er zal tevens een centrale hub – in de vorm van een groot levendig ruimteschip – aanwezig zijn.

Wat er hier voor de speler zoal te doen valt, dat vertelde deze insider er niet bij en daar zullen we later dus pas meer duidelijkheid over krijgen, als dit überhaupt klopt. Wel werd er nog de vergelijking gemaakt met de aankomende game No Mans’s Sky en met de TV-serie Battlestar Galactica, daar zou het nieuwe deel enigszins aan doen denken.

Neem deze informatie voorlopig nog met een flinke emmer zout totdat Activision met een officiële aankondiging komt, dat zal mogelijk vlak voor of anders tijdens de E3 zijn.