Vorige week maakte Bungie de eerste details bekend van de grote Destiny update die op 12 april zal verschijnen. Deze week zou men weer nieuwe informatie bekendmaken via een stream en deze heeft inmiddels plaatsgevonden. De stream bracht inderdaad de nodige nieuwe informatie en dat alles hebben we hieronder voor je uiteen gezet.

Er komt een nieuwe soort beloning naar de game, dit heet ‘Sterling Treasure’ en deze beloning is een tas met willekeurige items. Elke week kan je drie van deze Sterling Treasure Packs verdienen. Eén krijg je automatisch na de reset, de ander via het voltooien van de Level 41 Prison of Elders activiteit en de derde door de featured Weekly Crucible playlist te spelen.

In elk pakket zit gegarandeerd een stuk armour met 3 attack of defense kracht. Daarbij zitten twee andere items en dat kunnen schepen, een sparrow, class items, reputatie boosters en het gloednieuwe Chroma customization item zijn. Met de Chroma’s kan je verschillende armour items of bepaalde wapenpatronen van een neon tint voorzien in het wit, geel, blauw of rood.

Heb je geen zin om moeite te doen voor deze Sterling Treasures, dan kan je ze ook met echt geld kopen. Elk pakket kost 200 Silver en dat Silver kan je weer in de PlayStation Store kopen in verschillende hoeveelheden.

Verder zullen de exotische wapens die bij de House of Wolves uitbreiding zaten van een update voorzien worden. De Queenbreaker’s Bow, Dreg’s Promise en de Lord of Wolves zullen geüpgrade worden naar de huidige levelcap van 335.

Verder is het mogelijk om de HUD in de game uit te schakelen, krijg je meer kluisruimte, wordt er nieuwe factie armour toegevoegd evenals een nieuwe reeks van emotes, waaronder de Just Do It meme van Shia Labeouf.