Middels een persbericht hebben Activision en Treyarch de tweede uitbreiding voor Call of Duty: Black Ops III aangekondigd. Het betreft hier het pakket ‘Eclipse’ en deze uitbreiding zal wederom vier maps voor de multiplayer en één nieuw hoofdstuk voor de Zombies modus bevatten.

De vier maps voor de multiplayer dragen de namen: Spire, Rift, Knockout en Verge, die laatste is een remake van de klassieke map Banzai uit Call of Duty: World at War. De nieuwe uitbreiding voor de Zombies modus heet; ‘Zetsubou No Shima’ en het verhaal speelt zich hierin op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan af.

Van deze uitbreiding is er tevens een cinematic trailer vrijgegeven die je hierboven kan bekijken. Daarnaast hebben we de volledige beschrijving van deze DLC hier voor je onder elkaar gezet. PS4 eigenaren zijn zoals bekend als eerste aan de beurt, want zij kunnen vanaf 19 april met deze uitbreiding aan de slag.

Koop je deze DLC los, dan betaal je €14,99. Ben je in het bezit van een Season Pass, dan kun je deze content straks gelijk binnenhalen.

Spire: Multiplayer combat gaat in Spire letterlijk naar nieuw hoogten. De map speelt zich af op een futuristisch suborbital vliegveld terminal, hoog in de wolken. Meerdere levels en open areas maken intense, mid-range combat in een strakke, hightech burgeromgeving mogelijk. Pas goed op waar je loopt, want met één verkeerde beweging kun je zomaar naar beneden vallen in de stratosfeer.

Rift: Je reist naar het hart van een futuristisch militair complex, dat zich hoog in een actieve krater bevindt. Overal om je heen vertoont de wereld scheuren en barsten en de vrijkomende krachten zijn intens. Hetzelfde geldt voor de keiharde confrontaties. De enige manier om te overleven is door door te blijven gaan. Gebruik je unieke core movements om je vijanden te slim af te zijn, terwijl je je via de hangende monorail (zweefbaan) een weg baant.

Knockout: De setting van Knockout is in een traditionele Shaolin Tempel. Deze middelgrote map biedt een podium aan een bloederig Kung Fu toernooi. Er is een scherp onderscheid tussen de mid-range confrontaties buiten en de tight close-quarters die zich in het eclectisch jaren zeventig interieur afspelen.

Verge: In de remake van de klassieke Call of Duty: World at War map, Banzai, speelt de multiplayer combat zich af in een verre post-apocalyptische toekomst. In Verge zijn twee strijdende partijen verzeild geraakt in een eeuwigdurende battle. In deze middelgrote map is het je missie om de belangrijkste brug, forten, tunnels en watervallen in handen te krijgen. Verge biedt razendsnelle actie.

Eclipse baant ook de weg voor Zetsubou No Shima. De nieuwe toevoeging aan Call of Duty: Black Ops III Zombies bevat alle vier de DLC Map Packs die dit jaar bij BlackOps III verschijnen. De Origins-personages gaan onverstoorbaar verder met hun missie om de zombie-apocalyps niet alleen in dit universum te stoppen maar in álle universums. Onze helden zijn gestrand op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan, waar Division 9 zich blijkt te bevinden. Dit is een geheim biologisch onderzoekslab waar experimenten naar de effecten van Element 115 op mensen, dieren en planten heeft geleid tot rampen die de grootste horror-scenario’s doen verbleken. Zetsubou No Shima biedt een eiland met een weelderig bladerdek, een linie aan nieuwe angstaanjagende zombievijanden en meerdere innovatieve manieren om je te verplaatsen. Daarnaast zijn er volop verwoestende valkuilen verstopt en ontbreekt het niet aan quests in deze klassieke Zombiestijl.