Ubisoft heeft de eerste van twee gratis Incursion uitbreidingen voor The Division uit de doeken gedaan. De eerste uitbreiding, genaamd Falcon Lost, is vanaf 12 april te downloaden voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De DLC voegt onder andere een nieuwe endgame activiteit en een loot-trading feature aan de game toe.

Falcon Lost speelt zich in een compleet nieuw gebied af, namelijk een ondergrondse waterzuiveringsinstallatie. Deze locatie is in een basis van de Last Man Battalion veranderd. Naast deze nieuwe locatie brengt deze eerste Incursion update nog meer toevoegingen en veranderingen met zich mee. Hieronder een overzicht.

  • Er worden vier nieuwe, zeldzame gear sets toegevoegd: ‘Sentry’s Call’, ‘Striker’s Battle Gear’, ‘Path of the Nomad’ en ‘Technician’s Authority’. Elke gear set past goed bij een andere speelstijl, zo is Sentry’s Call geschikt voor meer precisie, terwijl Striker’s Gear goed is voor assault-gefocuste spelers. Wanneer je vier delen van één bepaalde gear set vindt en uitrust, zal je een geheel nieuwe Talent voor je Agent vrijspelen. Deze nieuwe Talent wordt nog niet onthuld.
  • De level-cap voor Agents blijft 30, maar je gear score kan je vaardigheden voorbij dit level upgraden. Dit wordt gezien als een nieuwe manier om te levelen voor mensen die level 30 al hebben bereikt.
  • De update voegt een loot-trading systeem toe. Je kan loot op de grond laten vallen, zodat andere spelers uit je groep het kunnen oppakken.
  • Assignments zijn nieuwe opdrachten waarmee je Phoenix Credits, Division tech en andere beloningen kan verdienen. Deze opdrachten zijn volledig optioneel en worden dagelijks van een update voorzien.
  • Er zullen zo nu en dan supply drops uit de lucht vallen in de Dark Zone, waar je voor kan vechten om ze te bemachtigen. Deze supply drops worden ook beschermd door sterke tegenstanders, maar de loot hoef je niet te extracten. De loot kan ook niet gestolen worden wanneer je het hebt bemachtigd.
  • Wanneer je Agent doodgaat, kan je nu je teamgenoten op het scherm volgen. Zo kan je zien wat ze doen en ze eventueel tips geven.
  • Falcon Lost heeft twee moeilijkheidsgraden; hard mode en challenge mode. De eerstgenoemde is bedoeld voor spelers met een gear score die ongeveer gelijkstaat aan level 31, terwijl challenge mode nog moeilijker is. Bovendien kent Falcon Lost geen checkpoints. Daarnaast kan je de Incursion zo vaak spelen als je wilt.
  • Vijanden kunnen nu gebruikmaken van drones. Hiermee kunnen ze je vanuit de lucht aanvallen. Deze drones zijn vrij lastig om uit te schakelen. Ook kan je een nieuwe soort baas tegenkomen, die immuun is voor kogels. Deze zal je dus op een andere manier uit moeten zien te schakelen.

Op een later moment zal er een tweede Incursion uitbreiding komen genaamd ‘Conflict’. Deze Incursion speelt zich af in de Columbus Circle in New York. Die update zal ook enkele nieuwe Dark Zone features aan de game toevoegen. Hier zijn verder nog geen details over en het is ook nog niet bekend wanneer die uitbreiding uitkomt.