http://cdn.psx-sense.nl/wp-content/uploads/2016/04/oPc1Uuy.jpg

Uncharted 4: A Thief’s End is af en klaar voor lancering op 10 mei. Aangezien de game dus al af is hebben enkele mensen het einde van de game al gezien. Dat betekent dus ook dat creative director Neil Druckmann feedback aan het ontvangen is over wat men van het einde van de game vindt. Hij vertelde dat er al enkele argumenten zijn over het einde en dat hij nieuwsgierig is hoe de algemene mening straks is. Hij hoopt alleen niet dat men onverschillig is over het einde, hij heeft zelfs liever dat mensen het compleet haten dan dat men er niets van vindt.

Toen hem gevraagd werd of Nathan Drake doodgaat aan het einde, moest hij lachen en zei Neil; “wil je dat ik je dit vertel? Nee, dat wil je niet”. Daar heeft hij dan ook meteen gelijk in, dat willen we inderdaad nog niet weten.

Uncharted heeft zichzelf sinds het eerste deel in 2007 flink ontwikkeld tot dit vierde en ook meteen het laatste deel. Neil vertelde dat hij mensen genegeerd heeft over wat zij vinden van Uncharted, ze hebben hun eigen focus behouden en de insteek tijdens de ontwikkeling was vooral doen waarvan zij denken wat goed is. De game is dan ook eerlijk richting Naughty Dog en is ontwikkeld zoals men dacht dat het zou moeten.

Men speelde de game natuurlijk herhaaldelijk en ging zichzelf dan afvragen, voel ik iets met deze personages? Heb ik plezier? Ben ik geïntegreerd? Verveel ik mij? En op basis van deze antwoorden wisten ze dan of ze iets moesten fixen ja of nee. Neil vertelde dat hoe meer men dit deed, hoe meer succesvol ze konden ontwikkelen. Het resultaat daarvan zullen we in mei gaan zien.