Uncharted en The Last of Us zijn natuurlijk de recente successen van ontwikkelaar Naughty Dog. De games zijn elke keer werkelijk fantastisch en je zou bijna vergeten dat er ook aan verfilmingen van beide titels wordt gewerkt. Deze werden al enkele jaren geleden aangekondigd, maar het is over het algemeen vrij stil gebleven rondom de films.

Tot nu, want Neil Druckmann van Naughty Dog heeft eindelijk een update gegeven over de stand van zaken. Beide films staan nog altijd op de planning, maar de ontwikkeling ervan loopt alles behalve vlekkeloos. Over de film van The Last of Us vertelde Druckmann dat er al ruim anderhalf jaar niet aan gewerkt is. Het script zou al in januari 2015 in een vergevorderd stadium zijn, maar sindsdien is er dus praktisch niks meer mee gedaan.

Over de ontwikkeling van de verfilming van Uncharted wist Druckmann te melden dat Naughty Dog “al een tijdje” niks meer van de film heeft vernomen sinds Sony een nieuwe scenarioschrijver heeft gestrikt. Naughty Dog is zelf enigszins betrokken bij de film en heeft bijvoorbeeld bij bepaalde stukken ervan aangegeven wat volgens de studio wel en niet werkt voor een goede Uncharted film. Als voorbeeld noemde hij de relatie tussen Nathan Drake en Elena en tussen Drake en Sullivan. Zulke dingen moeten goed uitgevoerd worden om het echt te laten werken, aldus Druckmann.

De opnames van de Uncharted film zijn naar verluidt in 2015 begonnen. De film zou oorspronkelijk in juni van dit jaar in de bioscoop te zien zijn, maar de ontwikkeling verliep niet soepel, zo zat de film vorig jaar bijvoorbeeld weer zonder regisseur. Momenteel staat de Uncharted film gepland voor een release op 30 juni 2017. De verfilming van The Last of Us lijkt in ieder geval nog verder weg, dus het zal al met al nog wel een flinke tijd duren voordat we beide successen van Naughty Dog op het witte doek kunnen bewonderen.