Al weken, maanden of zelfs jaren wachten de grootste racefans op Gran Turismo 5. Heel begrijpelijk, met duizend auto’s, heel veel circuits en prachtige graphics. Het grote pronkstuk van Polyphony Digital laat echter nogal op zich wachten. Velen hoopten op een releasedatum in 2009. Een hoop aanwijzingen wezen ook op een 2009 release, maar dit was niet het geval. Zoals we weten, werd Gran Turismo aangekondigd voor maart 2010 op de Tokyo Game Show. Maar toen het lange wachten tot maart over was, wisten we eigenlijk nog net zo weinig als op de Tokyo Game Show.

Inmiddels zijn de feiten wel bekend. Duizend auto’s, ongeveer 70 tot 80 circuits en races als Nascar en rally. En uiteraard is het bekend dat de game te spelen is in HD en ook in 3D. Dit laatste is de hoofdreden dat Gran Turismo 5 zo lang vertraagd is. Nu firmware 3.40, die het mogelijk maakt voor de PS3 om 3D af te spelen, zo vlak voor de deur staat, lijkt Gran Turismo 5 dan eindelijk er aan te komen.

Kevin Butler lijkt dit te bevestigen in een interview met Gametrust. Daarin had hij het erover dat het voor Sony net zo pijnlijk was als voor de fans dat de maart 2010 deadline niet gehaald werd. Hij zegt dat ze de volgende keer zullen zorgen dat de opgegeven release datum ook daadwerkelijk haalbaar is. Het belangrijkste wat hij zegt was echter dit:

“You just have to wait a little longer until we announce a new date, only some days…or weeks”

Daarmee spoken de woorden Electronic Entertainment Expo weer door ons hoofd: de E3.